Oprichting BéVé Tussendiepen

21 mei 2015


De Tussendiepen is het oudste industrieterrein van onze gemeente . Het eerste industriële gebouw van Drachten staat er, de voormalige Sluisfabriek. Op het industrieterrein zijn diverse bedrijven gevestigd, van ambachtelijk tot Research & Development. Maar het terrein veroudert en is toe aan opwaardering.

Twee jaar geleden is de gemeente samen met een pioniersgroep gestart met een inventarisatie van mogelijkheden. De pioniersgroep bestaat uit een aantal bedrijven dat aan de Tussendiepen gevestigd is en vertegenwoordigers van de provincie, ROC Friese Poort en KvK. Er ligt nu een ideeëndocument vol met inspiratie en 2 ambities voor het gebied: Drachten aan het water / waterfrontontwikkeling & Centrum innovatieve en creatieve ontwikkelingen.

Innovatieve aanpak

De pioniersgroep neemt nu het stokje over van de gemeente. Zij heeft de BéVé Tussendiepen opgericht, een coöperatieve vereniging. Het doel hiervan is om samen met haar leden en de gemeente tot plannen en uitvoering te komen om van de Tussendiepen een beter en mooier bedrijventerrein te maken. Ook om nieuwe functies in het gebied mogelijk te maken, zoals bijvoorbeeld recreatie. Dat de gemeente het stokje overdraagt aan de ondernemers is een uniek concept. Zo uniek, dat het Rijk via Platform 31 meekijkt om er van te leren.

De organisatie gaat zich tot september 2015 onder andere bezighouden met leden werven, inventariseren en het in gang zetten van kleine aanpassingen in het gebied. Daarna worden ideeën gemaakt en scenario's beschreven. Tot slot komt er een plan en gaan de handen uit de mouwen.

Draagvlak

Belangrijk voor de BéVé Tussendiepen is natuurlijk draagvlak creëren bij de ondernemers in het gebied, maar ook om nieuwe ondernemers te vinden die zich daar zouden willen vestigen. Iedere dinsdag is tussen 9 en 17.00 uur het kantoor van de BéVé Drachten aan Tussendiepen 6 bemenst. Ondernemers en eigenaren zijn dan van harte welkom. Wilt u meedoen en lid worden van de BéVé Tussendiepen of wilt u meer weten? Neem dan contact op via: bevetussendiepen@gmail.com

Terug naar nieuws